h

SP on tour met Marijnissen en Kant in Rotterdam

27 februari 2010

SP on tour met Marijnissen en Kant in Rotterdam

Maandag 1 maart is de SP on Tour-karavaan in Rotterdam met vele SP-kamerleden en Rotterdamse SP-raadsleden en kandidaten. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er de volgende activiteiten: op het Eendrachtsplein heet SP-fractievoorzitter Agnes Kant iedereen welkom, is er muziek en gaat ze in gesprek met Rotterdammers. Hierna gaan de SP-ers langs kleine ondernemers in het centrum. Op het Tiendplein (Oude Westen) wordt er soep uitgedeeld. Een grote groep kamerleden neemt de metro naar station Maashaven om daarna te gaan buurten in de Tarwewijk.

Jan MarijnissenKamerleden onder wie Jan Marijnissen, Agnes Kant, Harry van Bommel en Krista van Velzen en vele Rotterdamse SP'ers verzamelen om 11.00 uur op het Eendrachtsplein. Ze gaan buurten bij ondernemers in de binnenstad en langs bij bewoners en organisaties in het Oude Westen. Ook wordt er tomatensoep uitgedeeld op het Tiendplein in het Oude Westen met de SoeP-kar. Een grote delegatie kamerleden pakt samen met Rotterdamse SP'ers de metro naar Rotterdam-Zuid, om in de Tarwewijk te buurten, langs de deuren, bij bewoners om te vragen hoe het beter kan na 3 maart.

Agnes KantOm 15.30 uur zullen de Rotterdamse SP-lijsttrekker Leo Kleijn en SP-fractievooorzitter Agnes Kant op het Eendrachtsplein 'het Banenplan voor Rotterdam' presenteren. Het plan is een alternatief voor het 'werken met behoud van uitkering' van PvdA-wethouder Schrijer. Als het aan de SP ligt worden werklozen aan de slag geholpen met fatsoenlijke banen met perspectief tegen een eerlijk salaris.

Tevens wordt de winnaar van de 'Over de Balk-Prijs' ludiek onthuld. De prijs gaat naar een Rotterdams project dat de belastingbetaler veel te veel (extra) geld heeft gekost, de afgelopen vier jaar. Kortom, wat is in uw ogen de grootste blunder van dit college?

Stem voor de 'Over de Balk-Prijs'

U bent hier