h

'Rotterdam socialer met de SP aan het roer'

25 februari 2010

'Rotterdam socialer met de SP aan het roer'

SP-lijsttrekker Leo de Kleijn legt vanmorgen in Metro uit waarom mensen op 3 maart beter SP kunnen stemmen dan PvdA. Lees het hier:


Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart vragen we de lijsttrekkers om een vraag te stellen aan een collega-lijsttrekker. Vandaag mag de nummer één op de lijst van de SP, Leo de Kleijn, antwoord geven op de vraag:

Waarom moeten mensen op de SP stemmen in plaats van op de PvdA?
Mensen moeten SP stemmen om Rotterdam menselijker en socialer te maken: de armoede in de stad bestrijden, zorgen voor echte banen, bouwen voor Rotterdammers en investeren in veilige en groene buurten.

In 2006 stemden Rotterdammers op de PvdA omdat ze genoeg hadden van de rechtse en onverdraagzame politiek van Leefbaar Rotterdam. Maar met het college van PvdA, CDA, GroenLinks en VVD veranderde er weinig.

Net als Leefbaar ging de PvdA door met het slopen van betaalbare woningen en bouwen van dure koopwoningen. Net als Leefbaar zet de PvdA mensen met een uitkering gedwongen aan het werk zonder daar loon voor te krijgen. En net als Leefbaar blijft de PvdA kiezen voor 'stoere' symboolmaatregelen in plaats van het aanpakken van onveiligheid bij de bron.

Het is hoog tijd voor echte verandering. Een stem op de SP is de beste garantie voor een links stadsbestuur waarbij mensen centraal staan en iedereen meetelt.

Vraag aan Arno Bonte van GroenLinks:
Hoe ziet jouw ideale nieuwe college van B&W er uit na 3 maart?


Bron: Metro, editie Rotterdam, 25-02-2010

U bent hier