h

Meer stembureaus op verzoek SP

8 januari 2010

Meer stembureaus op verzoek SP

Onlangs vroeg de SP om het aantal stembureaus uit te breiden naar HBO- en MBO-instellingen. Vanwege het succes van stemmen op het Centraal Station bij de Europese verkiezingen stelde de SP ook voor om die mogelijkheid te bieden op station Prins Alexander. Het college heeft beide verzoeken ingewilligd.

Bij de verkiezingen in maart kunnen mensen hun stem nu ook uitbrengen in de hal van InHolland aan de Posthumalaan en in een portocabin op het Prins-Alexanderplein naast het trein- en metrostation. SP-fractievoorzitter Theo Coskun is blij: "Je moet er alles aan doen om het de Rotterdammer zo gemakkelijk mogelijk te maken om z'n stem uit te brengen."

Stembureaus op MBO-instellingen komen er voorlopig niet. Coskun: "De gemeente stelt dat veel MBO-studenten nog niet mogen stemmen. Maar er zijn natuurlijk genoeg MBO-leerlingen die wel de stemgerechtigde leeftijd hebben. Voor hun had het ook gemakkelijker gemaakt mogen worden. Geluk bij een ongeluk is dat er veel MBO-instellingen rondom het Prins-Alexanderplein liggen."

Metrostation Beurs is na onderzoek ongeschikt gebleken als locatie om een tijdelijk stemlokaal in te richten.

SP wil meer stembureaus komende raadsverkiezingen

U bent hier