h

'SP aan boord' met GroenLinks over groen en huisvesting

8 december 2009

'SP aan boord' met GroenLinks over groen en huisvesting

Is Rotterdam klaar voor een wethouder Dierenwelzijn? Kan Rotterdam net zo groen worden als Kopenhagen? Kan je nog wel een betaalbare woning vinden in Rotterdam en moet je nog wel dure woningen bouwen in tijden van crisis? GroenLinks en SP praten er aanstaande zondag over tijdens de laatste editie van SP aan boord.

SP aan boord

Voor de vierde keer vindt 'SP aan boord' plaats. Een goed gesprek op hotelboot H2O in de Wijnhaven. Na het CDA, D66 en de PvdA komt dit keer GroenLinks aan boord. SP-raadslid Josine Strörmann en SP-raadskandidaat Kevin Levie (nummer 3) praten met GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte en Judith Bokhove, de nummer vier op de lijst van GroenLinks, over wonen en groen in Rotterdam.

Ook zal er gesproken worden over wat het Rotterdam Climate Initiative (RCI) met CO2-opslag onder Barendrecht te maken heeft. In Kopenhagen wordt er deze week volop gesproken over de klimaatcrisis maar we hebben ook nog steeds te maken met een economische crisis en een groeiend tekort aan betaalbare woningen. SP en GroenLinks zullen zullen zich de vraag stellen of het wel slim om in tijden van crisis dure koopwoningen en kantoortorens te bouwen in Rotterdam. Is echt duurzaam bouwen ook niet gewoon bouwen naar behoefte?

Zondag 13 december ligt de loopplank uit naar het H2O-hotel aan de Wijnhaven 22 a. De inloop is vanaf 15.00uur en om 15.30 wordt het spits afgebeten met een column door journaliste Anne-Rose Hermer. Muziek is er van Simon Dekker. Iedereen is welkom.

U bent hier