h

Handtekening no. 500 gezet voor OV voor MBO

10 november 2009

Handtekening no. 500 gezet voor OV voor MBO

Vorige maand trapte ROOD, jong in de SP, in Rotterdam de actie 'OV voor MBO' af in de stad. Sindsdien is ROOD bij verschillende MBO-scholen langs geweest en vandaag werd de 500ste handtekening gezet.

actiekaart Ov voor het MBO

ROOD-woordvoerder Vincent Vergeer: "MBO-studenten van 16 en 17 jaar krijgen niet standaard een OV-jaarkaart en HBO’ers en universitaire studenten wel: dit is discriminatie vinden wij. MBO’ers zijn net zo belangrijk voor de toekomst van Nederland als HBO’ers en academici en hebben dezelfde rechten. Daarom vindt ROOD dat alle MBO'ers een OV-jaarkaart moeten krijgen."

Vandaag was ROOD aanwezig op het Zadkine aan de Prins Alexanderlaan, met als doel de 500ste handtekening op te halen voor een OV-jaarkaart voor MBO’ers. Verder werden de scholieren op het belang gewezen om zaterdag 21 november mee te doen aan de acties tegen de verhoging van de AOW-leeftijd op de Coolsingel.

ROOD zal zich de komende tijd regelmatig laten zien op de verschillende MBO’s in Rotterdam en daar nog meer handtekeningen verzamelen voor de OV-jaarkaart voor MBO’ers. Wil je meedoen, bijvoorbeeld door handtekeningenlijsten onder je klasgenoten te verspreiden, neem dan contact op met Vincent Vergeer: (06) 811 59 898 of vincentvergeer@gmail.com

Rood trapt actie OV voor MBO af
Teken de petitie!

U bent hier