h

ROOD trapt actie OV Voor MBO af

6 oktober 2009

ROOD trapt actie OV Voor MBO af

Vanochtend trapte ROOD, jong in de SP, Rotterdam de actie 'OV voor MBO' af in de stad. ROOD ging langs bij het Albeda College om daar handtekeningen op te halen voor een OV-jaarkaart voor MBO-scholieren.

MBO'ers tekenen voor een OV-jaarkaart

"Waarom krijgen niet alle 16- en 17-jarige MBO-studenten een OV-jaarkaart en alle HBO'ers en universitaire studenten wel?" zo vraagt ROOD zich af. Veel MBO'ers laten hun studiekeuze afhangen van de reiskosten. De dikte van je portemonnee mag nooit bepalen of je de studie naar keuze kan doen. Daarom vindt ROOD het een schande dat niet alle MBO'ers een OV-jaarkaart hebben!

De scholieren aan de Rosestraat en ook de conciërge reageerden allemaal vol enthousiasme en sommigen wilden zelfs lijsten meenemen naar hun les. Na een kleine twee uur waren alle handtekeningenlijsten - met daarop bijna tweehonderd krabbels - vol.

ROOD zal zich de komende tijd regelmatig laten zien op de verschillende MBO’s in Rotterdam en daar nog meer handtekeningen verzamelen voor de OV-jaarkaart voor MBO’ers. Wil je meedoen, bijvoorbeeld door handtekeningenlijsten onder je klasgenoten te verspreiden, neem dan contact op met Vincent Vergeer: (06) 811 59 898 of vincentvergeer@gmail.com

Digitaal je handtekening zetten kan ook!

U bent hier