h

D66 aan boord: over cultuur en democratie

26 oktober 2009

D66 aan boord: over cultuur en democratie

Zondag 1 november gaat SP weer aan boord van hotelboot H2O-hotel. Dit keer met D66 om te praten over over cultuur en bestuur in Rotterdam. Over hoe Rotterdam cultureel aantrekkelijk blijft en hoe je bewoners echte zeggenschap over hun leefomgeving zou moeten geven. Iedereen is welkom. Om 15.30 uur gaan de trossen los.

logo SP aan boord'Rotterdam heeft behoefte aan een ándere culturele elite' is de eerste stelling die besproken op de volgende editie van 'SP aan boord'. D66 en SP stellen zichzelf de vraag: Heeft Rotterdam een minderwaardigheidscomplex? Maar ook wordt er gesproken over democratie en echte zeggenschap voor Rotterdammers over hun buurt. Zo is de volgende stelling: 'De deelgemeenten afschaffen is een eerste stap op weg naar de democratisering van Rotterdam'. Het zal toch niet zo zijn dat socialisten democratischer zijn dan democraten?

'SP aan boord' kent vier edities, driewekelijks op zondagmiddag met een goed gesprek, telkens met een andere partij, op een boot in de Wijhaven. Op 11 oktober was de eerste editie met het CDA, zondag 1 november komt D66 aan boord, drie weken later de PvdA en tenslotte GroenLinks.

Op 1 november zijn de gasten: D66-fractievoorzitter Salima Belhaj en D66-burgerlid Brenda Dirkse (commissie Cultuur). SP-fractievoorzitter en Theo Coşkun en SP-bestuurslid Kevin Levie zullen met de D66-ers het gesprek aangaan. Sander de Kramer zal deze middag met een column het spits afbijten.Vanaf 15.00uur ligt de loopplank uit naar het H2O-hotel aan de Wijnhaven 22 a.

Kom ook aan boord
SP aan boord met CDA: Wie speelt op het middenveld?

U bent hier