h

Kom ook aan boord!

2 oktober 2009

Kom ook aan boord!

Van 11 oktober tot en met 13 december is de SP aan boord van hotelboot H2-otel. Vier edities, driewekelijks, op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 een goed gesprek op een boot in de Wijnhaven. Elke editie van 'SP aan boord' gaat de SP weer met een andere politieke partij aan boord. Achtereenvolgens zijn te gast: het CDA, D66, de PvdA en tenslotte GroenLinks.

'SP aan boord' bestaat uit informele maar informerende openbare debatjes en gesprekken tussen de SP en de gastpartij. Met als centrale vraag: hoe kunnen we als stedelijke politieke partijen zorgen voor een beter Rotterdam? Willen we een nieuwe koers voor Rotterdam?

Het CDA komt 11 oktober aan boord om te praten over onderwijs, jeugd- en ouderenvoorzieningen. D66 gaat op 1 november het gesprek aan over cultuur, bestuur en veiligheid. Op 22 november praat de PvdA met de SP over armoede en integratie. GroenLinks sluit de reeks 13 december af met de thema's huisvesting en milieu. Elke zondagmiddag gaan om 15.30 uur de trossen los en ligt vanaf 15.00 uur de loopplank klaar naar het H2-otel aan de Wijnhaven 22a.

De gastpartij wordt per editie gevraagd twee gasten te leveren, net als de SP, uit de fractie en/of afdeling. Er worden korte 'tweeminutendebatten' gevoerd waarbij de SP in twee minuten een stelling verdedigt en daarna twee minuten gesteund of bekritiseerd wordt door de andere partij. Enkele politieke boegbeelden die deelnemen zijn: Karen Duys, Rik Grashoff, Arno Bonte, Salima Belhaj, Peter van Heemst en Jantine Kriens en natuurlijk de SP-raadsleden Theo Coşkun, Josine Strörmann en politicus van het jaar Leo de Kleijn.

Na de 'tweeminutendebatjes' volgt een nagesprek, na twee rondes zitten er uiteindelijk vier politici aan tafel. Met hen wordt het eindgesprek gevoerd. Elke middag wordt het spits afgebeten door een andere journalist: Ilja Post, Sander de Kramer, Ron van de Rhee of Anne-Rose Hermer zal met een column het debat aanjagen. Gitaarvirtuoos Simon Dekker verzorgt de muziek.

'SP aan boord' moet een gezellige openbare informerende middag worden voor Rotterdams publiek, politici en pers. U bent van harte uitgenodigd alle edities bij te wonen. Kom ook aan boord!
Locatie: www.h2otel.nl.

U bent hier