h

Coffeeshopbeleid uitgerookt

11 juni 2009

Coffeeshopbeleid uitgerookt

Vanmiddag heeft de Rotterdamse gemeenteraad besloten dat coffeeshop Marakech, gelegen bij de tijdelijke dependance van de middelbare school Ibn Ghaldoen, die al een tijdje op de shop zit, wat de raad betreft weer open mag.

De SP had een motie ingediend om coffeeshop Marakech niet definitief te sluiten tot de locatie van de dependance van de Ibn Ghaldoen definitief vastgesteld is.

Coffeeshop Marakech, dat al 25 jaar probleemloos functioneert op de huidige locatie aan de Slaghekstraat, voldoet aan alle criteria. De coffeeshop is gesloten omdat in een straal van 250 meter zich de ingang van een tijdelijke dependance van een middelbare school bevindt. Het is momenteel onduidelijk is of de nabijgelegen dependance van de de middelbare school in kwestie van tijdelijke of permanente aard is.

De motie van de SP vond steun bij Leefbaar Rotterdam, Groenlinks, D66 en de meeste PvdA-ers en daarmee een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad.

Coffeeshop Marakech

Burgermeester Aboutaleb gaf aan moeite te hebben met het besluit van de raad omdat dit een hoeksteen kan zijn die het huidige coffeeshopbeleid onderuit kan halen. De SP was altijd al tegen dit schijn veiligheidsbeleid ten aanzien van coffeeshops in Rotterdam. Uit verschillende onderzoeken is overigens gebleken dat er geen verband bestaat tussen de afstand van een middelbare school tot coffeeshops en (soft)drugsgebruik op latere leeftijd.

Luister hier naar commentaar op Radio Rijnmond

U bent hier