h

Fietsers voor vrede doen Rotterdam aan

2 april 2009

Fietsers voor vrede doen Rotterdam aan

Op 28 maart kwam de Peace Cycle-solidariteitstour aan in Rotterdam. Fietsers van verschillende leeftijden, achtergronden en nationaliteiten fietsten van het Internationaal Strafhof in Den Haag naar het Europees Parlement in Brussel, waar ze tijdens een officiële bijeenkomst pleitten voor het opschorten van het Associatieverdrag met Israël. Dit verdrag kent aan Israël bijzondere privileges toe in de handel met Europa. De Peace Cyclists vinden dit ongepast zolang Israel stelselmatig de mensenrechten van de Palestijnen schendt.

Bij vertrek uit Den Haag sprak SP-Kamerlid Harry van Bommel de fietsers via mobiele telefoon en megafoon toe. Op het centraal station in Rotterdam wachtten een aantal leden van de Palestijnse gemeenschap in Nederland en SP’ers hen op, waarna de tocht via Roosendaal, Antwerpen naar Brussel werd vervolgd.

De SP ondersteunde The Peace Cycle met onder andere een volgwagen, omdat de partij het belangrijk vindt dat er blijvend aandacht is voor de moeilijke situatie in Palestina. Net als de initiatiefnemers van de fietstocht is de SP voor het opschorten van het associatieverdrag met Israël, zolang de mensenrechten in Palestina geschonden blijven worden.

De SP Rotterdam is tevens initiatiefnemer van 'Rotterdam voor Gaza', een samenwerkingsverband van politieke partijen, Cordaid, Novib, Palestijnse, joodse en andere religieuze organisaties. Dat platform heeft als doel de problemen van de Palestijnen met name de Gazanen onder de aandacht te krijgen en kleinschalige hulpprojecten te organiseren.

ThePeaceCycle.com
Bijeenkomst vol protest en hoop voor Gaza in Citykerk (25-01-2009)
Weblog Arnout Hoekstra: The Peace Cycle (30-03-2009)

U bent hier