h

Geen geld voor bodemloze bouwputten

26 januari 2009

Geen geld voor bodemloze bouwputten

De Rotterdamse SP-fractie is boos over het bericht dat de gemeente Rotterdam tientallen miljoenen euro’s wil steken in het vlot trekken van vier of vijf bouwprojecten in de Rotterdamse binnenstad. Raadslid Leo de Kleijn: "Het gaat hier niet om maatschappelijke investeringen, maar om steun aan projectontwikkelaars voor puur commerciële projecten. Het is niet de taak van de gemeente om bouwprojecten te financieren als banken dat te risicovol vinden. Ontwikkelaars en bouwbedrijven hebben in de vette jaren goud verdiend in Rotterdam. Nu is het hun beurt om iets terug te doen voor de stad en het risico te nemen."

bouwput_Calypso

De SP is er niet op tegen dat de gemeente extra investeert in het op gang houden van nieuwbouw en renovatie in de stad. De partij deed daarvoor in het najaar het voorstel om te starten met een nieuw gemeentelijk woningbedrijf. De Kleijn: "Het moet dan wel gaan om duidelijke maatschappelijke projecten, niet om het spekken van commerciële bedrijven. Investeer extra in de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad. Zet een een grootscheeps isolatieprogramma voor sociale huurwoningen op. En zorg ervoor dat de nieuwbouw in Nieuw Crooswijk vlot getrokken wordt met een aangepast plan met meer betaalbare huurwoningen."

De Kleijn is bovendien boos om de steun van tientallen miljoenen te moeten vernemen uit de media. "Het lijkt er steeds meer op dat dit college de gemeenteraad gebruikt als een veredelde klankbordgroep."

De SP zal de deal van het college met projectontwikkelaars komende donderdag aankaarten in de gemeenteraad. De Kleijn: "Wat ons betreft gaat dit pamperen van ontwikkelaars en bouwbedrijven niet door. Ik wil op zijn minst een debat en besluitvorming in de raad en volledig geïnformeerd worden over deze zaak."

Tientallen Rotterdamse miljoenen voor projectontwikkelaars Weblog Leo de Kleijn

U bent hier