h

Schiebroekers voelen zich weggejaagd

24 december 2008

Schiebroekers voelen zich weggejaagd

Samen met bewonersgroep Asserweg / Meijersplein/ Schiebroek-Zuid haalden SP’ers de afgelopen week enquêtes op in Schiebroek-Zuid. Het ziet ernaar uit dat veel bewoners graag in hun woning willen blijven, en dat de sloop van hun huizen én van de sociale samenhang overbodig is.

SP bezoekt Schiebroek-Zuid

Schiebroek-Zuid wordt 'geherstructureerd'. De deelgemeente heeft 'hogere ambities' voor Schiebroek-Zuid. Dat betekent dat een buurt waar veel mensen al jaren graag wonen, wordt gesloopt. De bewonersgroep zet grote vraagtekens bij de sloopplannen. Goedkope huurwoningen worden gesloopt en de terug te bouwen woningen worden onbetaalbaar voor de huidige bewoners.

SP bezoekt Schiebroek ZuidOp woensdagavond 17 december en afgelopen maandagavond werden de eerder verspreide enquêtes opgehaald. Niet iedereen had de enquêtes al ingevuld, dus werd dat meteen mondeling gedaan. Uit een inventarisatie bleek dat een kleine groep bewoners het wel prima vindt, en intussen ergens anders een (koop)woning heeft gevonden. Maar de meeste mensen zouden graag in hun buurt blijven wonen. Er is weinig mis met de woningen, behalve dat ze hier en daar gehorig zijn. Een goede renovatie is volgens hen veel beter dan alles maar te slopen. Meerdere bewoners gaven aan zich “weggejaagd” te voelen.

De bewonersgroep en de SP gaan onderzoeken hoe ze de bewoners verder kunnen ondersteunen.

Deur-aan-deur in Schiebroek-Zuid (14-07-2008)

U bent hier