h

Kille kerst voor havenpoolers SHB

17 december 2008

Kille kerst voor havenpoolers SHB

Het College van Burgemeester en wethouders is niet van plan om de medewerkers van de havenpool SHB op enige manier te steunen. Dat verklaarde wethouder Mark Harbers gisteren tijdens het debat dat de SP had aangevraagd.

demonstratie havenpoolmedewerkers

De medewerkers staat het water aan de lippen omdat het nog maar de vraag is of de salarissen van december worden uitbetaald: de SHB staat op de rand van failissement. Gisteren blokkeerden de werknemers uit protest een aantal toegangsporten van overslagterminals.

SP-fractievoorzitter Theo Coşkun vroeg aan de wethouder of er een mogelijkheid is dat de gemeente de werknemers van de havenpool ondersteunt. “De gemeente kan nu bijspringen om SHB met goed gekwalificeerd personeel overeind te houden. Of niet, maar dan komen de werknemers aan het loket van het CWI alsnog om steun van de gemeente vragen en dan keren we terug naar de tijd van de koppelbazen.”

Wethouder Harbers deelde mee dat als de gemeente een hand zou toesteken, ze dan beschuldigd kan worden van het verlenen van ongeoorloofde staatssteun. Voor de SP is dat geen argument. Coşkun: “De banken worden ook met miljarden gesteund. Als een bedrijf belangrijk genoeg is, dan moet je dat doen.”

Theo Coşkun woonde de demonstratie van havenpoolers bij
Eerder al vroeg de SP steun voor SHB

U bent hier