h

SP wil steun voor havenpool SHB

23 oktober 2008

SP wil steun voor havenpool SHB

De SP-fractie wil bij de eerstvolgende raadsvergadering vragen of de gemeente Rotterdam samen met het Havenbedrijf de werknemers van de Rotterdamse havenpool SHB de hand toe wil steken.

De SHB staat weer aan de rand van de afgrond. Vrije dagen moeten worden ingeleverd, pensioenen uit 2002 en 2003 moeten nog gerepareerd en de pensioenverzekeraar wil dat SHB over de brug komt, anders dreigt er bankroet. Oneerlijke concurrentie met minder geschoold en dus goedkoper personeel maken het er niet makkelijker op het hoofd boven water te houden als havenpool. Als de Rotterdamse havenpool SHB verdwijnt heeft het Havenbedrijf Rotterdam echt een probleem zowel bij de ECT als bij Uniport en APM waar afgelopen dinsdag het werk al werd stilgelegd. SP-raadslid Leo de Kleijn: ‘Haast is dus geboden, de gemeente als groot aandeelhouder van het Havenbedrijf en het Havenbedrijf zelf moeten de handen ineen slaan en op de bres staan voor de werknemers’.

Havenbedrijf RotterdamEen OR-lid van SHB: ‘Het kan toch niet zo zijn dat er miljarden worden gestoken in banken en hun directeuren en dat de werkman het nakijken heeft. Hier voelen we de echte crisis al, het laden en lossen van en naar Engeland ligt bijvoorbeeld al zo goed als stil.’

U bent hier