h

Kabinet moet geweld Israël veroordelen – kom in actie!

30 december 2008

Kabinet moet geweld Israël veroordelen – kom in actie!

De dag na kerst is Israël begonnen met grootschalige bombardementen op de Gazastrook. Die aanval heeft al honderden doden geëist, en meer dan duizend gewonden liggen in ziekenhuizen die nauwelijks nog medicijnen hebben. Kom in actie tegen de aanval en de houding van de Nederlandse regering: kom vrijdag 2 januari om 19.00 naar het centrum van Rotterdam (hoek Beursplein / Korte Hoogstraat, bij de HEMA).

In Gaza wonen ruim 1,5 miljoen mensen in een gebied zo groot als de regio Rijnmond. De afgelopen maanden waren de grenzen van Gaza volledig afgesloten door het Israëlische leger. Hulpgoederen werden slechts mondjesmaat doorgelaten. Zo goed als niemand mocht de Gazastrook uit en journalisten werden nauwelijks toegelaten in wat nu de ‘grootste gevangenis’ ter wereld wordt genoemd.

Daar komt nu deze aanval bovenop. De bevolking collectief en zonder onderscheid straffen is in strijd met alle internationale verdragen. Honderden onschuldige mensen, waaronder veel kinderen, zijn het slachtoffer. Wij vinden dat de Nederlandse regering dit geweld ondubbelzinnig moet veroordelen. De minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, heeft dat tot dusver niet willen doen.

Het geweld vraagt om een antwoord van alle redelijke mensen: genoeg is genoeg! Kom daarom aanstaande vrijdag 2 januari om 19.00 uur naar het centrum van Rotterdam (hoek Beursplein / Korte Hoogstraat, bij de HEMA) en laat uw stem horen. Neem kaarsen, vlaggen, sjaals of andere zaken mee. Met onze actie doen we een oproep aan de Israëlische regering om het buitenproportionele geweld te stoppen, en aan de Nederlandse regering om de Israëlische acties krachtig en onomwonden te veroordelen.

Wij roepen u op om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om ook te protesteren. Stuur dit bericht aan zoveel mogelijk mensen door, gebruik SMS, MSN, zet het op Hyves, Facebook, websites die u kent, enzovoort.
Wilt u meer informatie over de actie? Bel of e-mail Dennis de Jong, 06-52 50 31 98 of c.dejong15@chello.nl.


Deze oproep wordt ondersteund door:
SP Rotterdam ▪ PvdA Rotterdam ▪ Doorbreek de Stilte (PvdA) ▪ GroenLinks Rotterdam ▪ D66 Rotterdam ▪ Palestina Komitee Rotterdam ▪ Stichting Palestina ▪ Nederlands Palestina Komitee (NPK) ▪ Een Ander Joods Geluid ▪ Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN) ▪ PPMS ▪ Al Awda ▪ Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) ▪ Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR)


Rotterdam(mers) voor Gaza tijdens begrotingsraad (13-11-2008)

U bent hier