h

Geen singel voor deur van lagere school

25 november 2008

Geen singel voor deur van lagere school

In de nieuwbouwplannen voor basisschool ‘De Catamaran’ is een tien meter brede singel gepland vlak voor de school, langs de meest kindvriendelijke route van school naar huis. Deze singel is bedoeld voor waterberging. De directie is boos en stapte vorige week uit het overleg met de gemeente. De SP is het met de school eens dat de veiligheid van kinderen boven alles gaat en zal donderdag de wethouder vragen de waterberging in het gebied op een andere manier te organiseren.

Vorige week maakte openbare basisschool de Catamaran in IJsselmonde bekend dat ze zich terugtrekt uit het overleg Inrichtingplan Educatief Centrum Lombardije. Reden hiervoor is dat de school is geconfronteerd met een plan om op steenworp afstand van de school, langs de meest kindvriendelijke route van school naar huis, een tien meter brede singel te graven ten behoeve van waterberging van het gebied.

Door dit plan, waarbij ook een voetpad over het schoolplein moet komen te liggen, wordt de hoeveelheid speelruimte ook nog eens teruggebracht van 4000 tot 840 meter. Om een alternatieve speelruimte te bereiken moeten de kinderen de drukke Catullusweg oversteken. Een veilige oversteekplaats die in het plan opgenomen had kunnen worden, was onbespreekbaar met DS+V

SP-raadslid Leo de KleijnSP-raadslid Leo de Kleijn: “De SP vindt het een slechte zaak dat de Catamaran zich geroepen voelde uit het overleg te stappen. Het is belangrijk bij dergelijke nieuwbouwprojecten belanghebbenden als een school serieus te betrekken. Ik ben het met de school eens dat de veiligheid van de kinderen voorgaat op de waterberging. Deze kan op een andere wijze gerealiseerd worden, dus ga ik de wethouder vragen met alternatieven te komen. De kinderen komen op de eerste plaats.”

U bent hier