h

Witte rook uit het stadhuis: Aboutaleb voorgedragen

16 oktober 2008

Witte rook uit het stadhuis: Aboutaleb voorgedragen

De gemeenteraad van Rotterdam heeft vanmiddag Ahmed Aboutaleb voorgedragen als nieuwe burgemeester. Aboutaleb is nu staatssecretaris van Sociale Zaken en was eerder wethouder in Amsterdam.

De SP is benieuwd naar de koers van de nieuwe burgemeester: zet hij bijvoorbeeld het rechtse veiligheidsbeleid van Opstelten voort of gaat er echt iets veranderen? Zal hij zich sociaal opstellen tegenover jongeren aan de onderkant van de samenleving, of blijft hij pleiten voor slechte maatregelen als de leerwerkplicht? De SP gaat hem beoordelen op zijn daden.

De manier waarop de burgemeesterskeuze tot stand is gekomen – met een geheime vertrouwenscommissie en een gonzende geruchtenmachine – zou moeten veranderen. De SP is voorstander van een door de gemeenteraad gekozen burgemeester, die gekozen zou moeten worden bij de raadsverkiezingen van 2010. Als het aan de SP ligt worden de machtsverhoudingen in Rotterdam dan heel anders, en Aboutaleb zal ook burgemeester moeten zijn van het groeiende aantal Rotterdammers dat SP stemt.

Koning Ahmed (Weblog Theo Cornelissen, 20-10-2008)
Alleen een slechte burgemeester wil meer verdienen dan Balkenende (06-10-2008)

U bent hier