h

Maak Vervoer op Maat ook gratis

30 oktober 2008

Maak Vervoer op Maat ook gratis

De SP pleit er bij de behandeling van de begroting voor om ook het Vervoer op Maat gratis te maken. Voor relatief weinig geld kan het openbaar vervoer voor 65-plussers uitgebreid worden naar mensen die aangewezen zijn op deze vorm van vervoer. Als het aan raadslid Leo de Kleijn ligt dient de wethouder hiervoor bij de evaluatie van het gratis openbaar vervoer in december gelijktijdig een plan in.

logo_gehandicaptenMensen die gebruik moeten maken van Vervoer op Maat hebben het over het algemeen niet breed. Het gratis maken zou voor deze mensen veel geld in de portemonnee schelen. Als het vervoer toegankelijker wordt, helpt het deze groep mensen uit een sociaal isolement te halen, zodat ze volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

Gratis Vervoer op Maat is onderdeel van een pakket aan voorstellen die de SP onlangs heeft gedaan voor het verbeteren van het openbaar vervoer in de regio. Momenteel halen SP-afdelingen in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle handtekeningen op om het gratis openbaar vervoer uit te breiden naar de stadsregio en behalve voor 65-plussers ook voor 12-minners te laten gelden. Aanstaande donderdag worden de handtekeningen om 15.00 uur aangeboden aan het bestuur van de stadsregio.

U bent hier