h

Vier een echt groen weekend

18 september 2008

Vier een echt groen weekend

Wie dit weekend groen wil vieren heeft de keus uit drie mogelijkheden. Je zou zondag, op de wereldwijd gehouden autoloze dag, kunnen gaan shoppen, gamen en 'city loungen' in het centrum op een piepklein, afgesloten stukje Coolsingel...

Vandaag stelde raadslid Leo de Kleijn aan de orde dat de invulling die het college geeft aan de autoloze dag bijzonder mager is. Het heeft weinig meer te maken met de landelijke autoloze dag en lijkt ook niet op het raadsbesluit dat eerder over de invulling is genomen. Volgend jaar moet dat anders en beter.

logo week van de vooruitgangMaar veel leuker is het dus om een kijkje te nemen bij de Groene Oase op het Noordplein. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 september organiseert het Rotterdams Milieucentrum daar onder de paraplu 'De week van de Vooruitgang' diverse activiteiten die allemaal iets te maken hebben met groen, milieu en duurzaamheid. Zo is er dans en wereldmuziek, poppentheater, een circus, een iftar en een tentoonstelling. Zondagochtend starten er vier nieuwe groene wandelroutes. Alle activiteiten zijn gratis.

Wie actief aan de slag wil in deze Week van de Vooruitgang, kan aanstaande zaterdag om 11.00 uur vanaf station Blaak mee op tournee om handtekeningen op te halen voor gratis openbaar vervoer voor jong en oud in de hele regio.

Lees het volledige programma van de 'Week van de Vooruitgang' op het Noordplein
Lees meer over de actie voor gratis openbaar vervoer

U bent hier