h

Pak oneerlijke woningtoewijzing aan

25 september 2008

Pak oneerlijke woningtoewijzing aan

De SP wil dat wethouder Karakus maatregelen neemt tegen het oneerlijk toewijzen van huurwoningen. Hoe kan het dat mensen na het betalen van 1500 euro ineens hoger op de wachtlijst voor een huurwoning komen te staan? Karakus maakt binnenkort duidelijk hoe in Rotterdam de controle op de woningtoewijzing geregeld is.

Diverse media berichtten afgelopen week over fraude bij het toewijzen van huurwoningen. Hoffmann Bedrijfsrecherche bracht de afgelopen twee jaar vijf zaken aan het licht waarbij medewerkers van woningcorporaties fraudeerden bij het toewijzen van huurwoningen.
Drie woningcorporaties in Zuid-Holland (Vestia, Staedion en Haag Wonen) doen momenteel onderzoek naar mogelijke fraude in de eigen corporatie.

SP-raadslid Leo de Kleijn
SP-raadslid Leo de Kleijn: “De SP kreeg de afgelopen tijd verschillende meldingen en vermoedens binnen over mogelijke fraude in Rotterdam met betrekking tot de toewijzing van huurwoningen. Als die vermoedens op waarheid berusten, dan gaat het om een schandalig misbruik van het tekort aan betaalbare woningen, dat zo snel mogelijk aangepakt dient te worden.”

U bent hier