h

Ledenvergadering: nieuw bestuur en internationale vergezichten

26 september 2008

Ledenvergadering: nieuw bestuur en internationale vergezichten

Woensdag 24 september koos de ledenvergadering van de afdeling Rotterdam een nieuw bestuur. Daarnaast bespraken de leden de discussienota over internationale betrekkingen ‘Brandhaard Aarde’ en was er aandacht voor actuele acties en activiteiten.


Het stembureau telt de stemmen voor het bestuur

De afdelingsvoorzitter en de organisatiesecretaris zijn in functie gekozen. Ineke Palm neemt graag nog een jaar de voorzittershamer ter hand. Kevin Levie is nog een periode organisatiesecretaris. Zij worden versterkt door negen algemene bestuursleden, die snel de taken zullen verdelen.

Onder de algemene bestuursleden waren er drie nieuwkomers. Tugba Karabulut is rechtenstudente en doet momenteel onderzoek naar de inburgering als Nederland. Daarnaast is zij contactpersoon voor de Rotterdamse ROOD-jongeren. Dilber Seckin is actief geweest in de afdeling Dordrecht, en in de Rotterdamse internationale werkgroep. Laatste nieuweling is Charlotte van Baaren, motor achter verschillende initiatieven op het gebied van migranten en vakbondswerk.


Christine de Vos geeft een inleiding op 'Brandhaard Aarde'

De overige leden zijn: Dennis de Jong, Leo de Kleijn, Diederik Olders, Wiel Senden, Oane Sikkema en Osman Zemouri. Twaalfde bestuurslid is Theo Cornelissen, automatisch lid van het bestuur wanwege zijn functie als fractievoorzitter. Afscheid werd er genomen van Rob van Asch, Liesbeth Hoogenboom en Karwan Kocher.

Na de pauze werd het stuk ‘Brandhaard Aarde’ besproken, een discussienota over hoe de SP van een internationale machtsorde tot een internationale rechtsorde wil komen. Veel mensen konden zich in de geschetste analyse vinden, maar kritiek kwam er toch op de soms voorzichtige voorstellen in het stuk. De ledenvergadering koos de afvaardiging naar de regioconferentie in oktober, die daar de Rotterdamse ideeën over het stuk aan de de schrijvers ervan zullen voorleggen.


Napraten in de keuken

Het nieuwe afdelingsbestuur op een rij

U bent hier