h

SP start eigen onderzoek naar openbaar vervoer in Charlois

20 maart 2008

SP start eigen onderzoek naar openbaar vervoer in Charlois

Verkeerswethouder Baljeu is op dit moment bezig met een onderzoek naar het openbaar vervoer in Charlois, naar aanleiding van protesten van honderden bewoners die de oude lijn 77 in de wijk terug willen. Dat onderzoek zou voor 1 mei worden gepresenteerd, maar de SP vreest dat de wethouder zich te weinig zal aantrekken van wat de bewoners willen. Daarom ondervraagt de partij de komende weken op de markt, huis-aan-huis en in het openbaar vervoer zelf Charloisers over wat zij willen dat er met bus 77 gebeurt en het OV in de wijk in het algemeen.

Vorig jaar nam de Rotterdamse gemeenteraad een motie aan om bus 77 zo spoedig mogelijk weer te laten rijden langs Katendrecht, Zuidwijk en Pendrecht. In januari meldde de wethouder dat zij dat niet wilde, omdat dat 500.000 euro zou kosten en slechts 200-300 reizigers per dag zou helpen. Na druk van de gemeenteraad meldde ze voor 1 mei een onderzoek te presenteren naar de OV-behoefte in Charlois, en te kijken of bus 77 toch al in 2008 weer zou kunnen gaan rijden. SP-raadslid Leo de Kleijn: 'Uit alles krijgen we de indruk dat de wethouder de bus eigenlijk niet wil laten rijden: bij de getallen die Baljeu in januari presenteerde over prijs en reizigersaantallen had ik ook al grote twijfels. Daarom gaan wij zelf onderzoek doen.'

Vrijdag 21 maart enquêteerden SP'ers reizigers voor het eerst, van 10 tot 12 uur op de Asterlo-markt bij de Slinge. Volgende week zaterdag 29 maart gaan vrijwilligers van 10 tot 13 uur het openbaar vervoer in Charlois in, om reizigers te ondervragen. De komende weken wordt op verschillende markten, aan de deur bij mensen thuis, en in het openbaar vervoer met de enquête gewerkt. De vragenlijst is ook online in te vullen. De SP wil de resultaten van haar eigen onderzoek eind april presenteren.

Strijd voor bus 77 nog niet gestreden (14-02-2008)
Bus 77: Baljeu bedondert bewoners Charlois (31-01-2008)

U bent hier