h

'Buslijn 77 moet terug!'

28 november 2007

'Buslijn 77 moet terug!'

De SP Rotterdam eist morgen in een spoeddebat het herstel van de oorspronkelijke route van buslijn 77 in Charlois. Bewoners in Charlois voeren al lang actie voor deze ‘navelstreng’ van Zuid. Ook het deelgemeentebestuur wil het herstel van de oorspronkelijke route. De stadsregio vindt dit echter niet urgent en heeft anders besloten.

SP-raadslid Leo de Kleijn SP-raadslid Leo de Kleijn: ‘De oude route liep tussen Carnisse, Pendrecht en Zuidwijk en stopte bij ziekenhuizen, verzorgingshuizen en de Zuiderbegraafplaats. De lijn had een belangrijke sociale functie. Met de nieuwe route heeft buslijn 77 die functie als ‘navelstreng van Zuid’ verloren. Als je bedenkt dat Charlois volgens onderzoek van de GGD Rotterdam meer eenzame mensen kent dan de rest van de stad, is het onbegrijpelijk dat zo’n mooie en veel gebruikte buslijn wordt wegbezuinigd. Wij willen dan ook dat de buslijn wordt hersteld.’

Enkele maanden geleden voerde de SP samen met bewoners actie voor het herstel van de route. In de gemeenteraad, de commissie verkeer en vervoer, spraken verschillende fracties zich uit voor bus 77. Toch besloot de stadsregio anders. De Kleijn: ‘De stadsregio heeft nu gezegd dat de RET in 2009 met een plan moet komen om de lokale verbindingen in en rond Charlois te verbeteren. Ten eerste duurt dat natuurlijk veel te lang. Wij willen op korte termijn echte verbetering voor mensen die gebruik maken van het OV in Charlois en omgeving, waar de dienstregeling nu volstrekt onvoldoende is. Ten tweede is het veel beter om gewoon de route van bus 77 te herstellen. Daar is breed draagvlak voor en bovendien was het op deze lijn altijd druk. Ik zal morgen een motie met deze strekking indienen.’

Bewoners Charlois boeken winst: terugkeer bus 77 stap dichterbij
Bewoners Charlois in actie voor terugkeer bus 70 en 77

U bent hier