h

Buurten in de Wijken: Blijdorp

2 september 2007

Buurten in de Wijken: Blijdorp

Uitzicht van het dakterras aan de achterkant van de Stadhoudersweg

Lunchen bij fractiemedewerker Paul Mepschen. Het uitzicht van zijn dakterras aan de achterkant van de Stadhoudersweg.

We spraken met Paul, Josine en Liesbeth Hoogenboom, allen Blijdorpers, over het feit dat er geen fatsoenlijk horeca is in Blijdorp. Is Blijdorp een slaapwijk en moet het dat blijven? Veel mensen vinden het juist prettig en rustig wonen in Blijdorp omdat er zo weinig overlast is die horeca met zich mee kan nemen. Een leuk restaurant of en dancing zou gewenst zijn, bijvoorbeeld op het Bentinckplein. Een ander gemis is de verdwenen tram. De metro en de winkels zijn vooral voor ouderen moeilijk bereikbaar, er zou een wijkbus moeten komen die de verdwenen tram 3 kan vervangen

De Islamitische Universiteit We gingen ook even langs de opening van het academisch jaar van de Islamitische Universiteit gelegen aan de Bergsingel, net buiten Blijdorp. Een van de gastsprekers was oud-premier Ruud Lubbers.

Met de dames van Bewonersorganisatie Blijdorp We spraken met de dames van Bewonersorganisatie Blijdorp onder andere over de Theeschenkerij die in het Vroesenpark zou moeten komen, de schenkerij gaat gerund worden door verstandelijk gehandicapten, de dames zijn zeerverheugd met de komst hiervan. We spraken ook over de parkeerproblemen in de wijken; in sommige straten is het betaald parkeren tot zes uur en in andere straten tot elf uur in de avond, dat geeft natuurlijk problemen, de auto's staan niet meer zo vaak in de straat van de eigenaar.

Schoolpleinen maken voor de hele buurt.. De Margrietschool en SP-lid Wilma Rijndorp, projectleider van 'Groene en levendige schoolpleinen' met als doel groene en openbare speelpleinen van schoolpleinen maken voor de hele buurt. Bewoners, ouders en docenten werken samen in dit project. Kinderen hebben weinig overlast van hangjeugd omdat er veel sociale controle is.

Op het schoolplein Ouders drinken een bakkie op het plein voor de Margrietschool

Het Vroesenpark, waar de theeschenkerij zou moeten komen. Het Vroesenpark, waar de theeschenkerij zou moeten komen. Er heerst veel verdeeldheid over de komst van de Theeschenkerij, waar ook gegeten kan worden en een drankje geschonken mag worden en dus kan voorzien in de behoefte naar horeca in Blijdorp. Maar er is ook vrees voor overlast van jongeren en alcoholisten die daar dan rondhangen.

Op stap met actiegroep 'Honden in Noord', de baasjes en de honden. Op stap met actiegroep 'Honden in Noord', de baasjes en de honden. Over het belachelijk uitlaatbeleid in Noord en het Vroesenpark. Ze kregen vorig jaar een kaartje van de deelgemeente op de mat met daarop de gebieden waar honden al dan wel of niet, los of aan de lijn uitgelaten mochten worden. In het Vroesenpark mogen de honden alleen nog op een achteraf onverlicht veldje los lopen, daar durft 's avonds niemand naar toe. Er zijn te weinig uitlaatgebieden in Noord en alleen onveilige losloopgebieden zoals de bij de Noorderhavenkade met al dat verkeer. Actiegroep 'Honden in Noord' blijft actie voeren en hun honden natuurlijk.

U bent hier