h

Witten ID'ers niet afhankelijk van deelgemeenten

12 juli 2007

Witten ID'ers niet afhankelijk van deelgemeenten

Het college is van plan ruim tien miljoen euro te reserveren voor het witten van ID-banen in de welzijnsector. De SP pleit al lang voor het regulier maken van nog veel meer ID-functies. In het SP-plan ID'ers verdienen beter wordt gepleit voor het witten van ongeveer 1250 van die banen, die nuttig en noodzakelijk zijn voor Rotterdam. Het regulier maken van de 240 banen in de welzijnsector heeft enkele grote struikelblokken, die weggenomen moeten worden.

Josine Strörmann Ten eerste moeten de arme deelgemeenten zelf geld ophoesten. Als ze dat konden hadden ze al lang een aantal ID banen extra gewit, want men weet dat veel van die banen onmisbaar zijn. Ten tweede laat het college de hele zaak afhangen van het vrijkomen van gelden uit Den Haag. Josine Strörmann: 'Wie zegt ons dat die gelden er komen? Het ziet er voorlopig somber uit met het geld dat in het kader van de plannen van Ella Vogelaar vrijkomt, dat weten we allemaal. De SP heeft daarom een voorstel ingediend om het witten van de ID-banen niet afhankelijk te maken van de eventuele bijdrage van de deelgemeenten. Het gereserveerde bedrag moet centraal worden aangestuurd en in overleg met de deelgemeenten worden verdeeld over de diverse organisaties.

De SP wil ook dat de activiteiten van de ID-medewerkers van CVD Gastouderbureau Rotterdam voorgezet kunnen worden. Het gastouderbureau is driegt door de verplichte uitstroom van ID'ers in de problemen te raken. Dit terwijl het bureau veel crisis- en noodopvang doet voor de GGD en de Jeugdzorg, de afgelopen vijf maanden al zo'n 20.000 uur. Bovendien zullen de gastouders in de reguliere arbeidsmarkt heel moeilijk een baan vinden. De SP wil dat ze hun activiteiten voort kunnen zetten. Wethouder Schrijer heeft toegezegd voor november met nadere informatie te komen over de mogelijkheden om het werk van het Gastouderbureau voort te zetten.

U bent hier