h

Stadsnomaden-manifestatie op donderdag 28 juni

11 juni 2007

Stadsnomaden-manifestatie op donderdag 28 juni

Ook voor betaalbare woningen en tegen onnodige sloop? Kom dan naar de Stadsnomaden- manifestatie. Donderdag 28 juni, vanaf 19.00 op de stoep voor het stadhuis aan de Coolsingel. Met muziek, sprekers en gratis koffie en soep. Onder het motto 'Zo ziet de stad eruit in 2030' laten bewoners van verschillende Rotterdamse wijken zien wat de gevolgen zijn van de huisvestingsplannen van dit college.

In Rotterdamse wijken als Nieuw Crooswijk, Vreewijk en Schiebroek dreigen 22.000 goede, betaalbare woningen te worden gesloopt. Vaak niet omdat de kwaliteit van de woningen slecht is, maar omdat de gemeente er mensen met hoge inkomens wil laten wonen, ten koste van de bestaande bewoners. Goedkope woningen worden nauwelijks teruggebouwd. Ook als woningen gerenoveerd worden, zoals in de Zwaerdecroonstraat en Snellinckstraat, zijn ze vaak daarna voor de zittende bewoners niet meer te betalen. De bewoners van deze betaalbare huizen kunnen dus meestal niet terugkeren in hun buurt, omdat de teruggebouwde woningen groter zijn dan hun portemonnee. Ze worden verplaatst naar andere goedkope woningen… en je kunt erop wachten dat binnen een aantal jaar ook díe woningen weer tegen de vlakte moeten om vervangen te worden door voor deze mensen onbetaalbare huizen. Zo worden ze ‘sloopnomaden’.

De BBSH vindt dat er betaalbaar onderdak moet zijn voor álle Rotterdammers, ongeacht de dikte van de portemonnee. Goede woningen moeten zonodig gerenoveerd worden. Sloop moet zo veel mogelijk worden vermeden: er zijn al te weinig woningen om iedereen van goed onderdak te voorzien. Als er toch gesloopt moet worden, dan moeten er voldoende betaalbare woningen voor de mensen in de wijk worden teruggebouwd.

Vindt u dat ook? Kom dan 28 juni vanaf 19.00 langs aan de voorkant van het stadhuis, voor een stadsnomaden-manifestatie met muziek, een hapje en sprekers. Wilt u langer blijven, neem dan uw slaapzak mee.

De Bond Behoud Sociale Huisvesting (BBSH) is een samenwerkingsverband van mensen uit buurten en wijken die op de lijst staan om gesloopt of duur gerenoveerd te worden (Nieuw Crooswijk, Vreewijk, Zwaerdecroonstraat/Snellinckstraat, Poortgebouw, Palestinastraat) en de SP.

Meer weten? Neem contact op met Ria Schuiling: (010) 419 39 83, mbschuiling@hotmail.com of Menno Janssen (06) 22 800 743, menno@crooswijk.com

U bent hier