h

Probleemjongeren? Hoezo probleemjongeren?

8 mei 2007

Probleemjongeren? Hoezo probleemjongeren?

De problematiek rond Antillianen in Rotterdam is ook voor de SP belangrijk. De kerngroep Feijenoord van de SP Rotterdam sprak met Maggie Marshall, een Antilliaanse die in het onderwijs werkt en op zoek is naar alternatieve oplossingen.

Saskia Osadiaye Twee maanden geleden is SP-deelraadslid Saskia Osadiaye benaderd door mevrouw Marshall uit Katendrecht. Mevrouw Marshall is Antilliaanse en werkt in het onderwijs. Marshall had een zeer heldere vraag, namelijk een politieke partij die er voor zorgt dat de Antillianen een steun in de rug ervaren en een politieke partij die ook de goede dingen benoemt die er gebeuren in de wijken. En een politieke partij die een andere insteek kiest als het gaat om het oplossen van problemen rondom Antillianen.

Saskia Osadiaye heeft een aantal gesprekken gehad met deze mevrouw en die hebben ertoe geleid dat de SP in deelgemeente Feijenoord de wijken aan het afgaan is om met jongerenwerkers, Antilliaanse jongeren, buurtbemiddeling etc. gesprekken te voeren om te kijken wat er concreet nodig is aan oplossingen of wat er politiek aan de kaak gesteld moet worden. De eerste wijk waar de SP is geweest is Katendrecht. De SP heeft samen met het BDF en mevrouw Marshall de vrouwenhuiskamer bezocht, en een gesprek gehad met het opbouwwerk en de buurtbemiddeling. Wat erg duidelijk werd, was dat de mensen daar een grote politieke kloof ervaren en weinig vertrouwen hebben in de politiek. De politiek legt dingen op en komt niet kijken hoe het nu werkelijk gesteld is in de wijken. Tijdens deze bijeenkomst kwamen goede ideeën bovendrijven vanuit de mensen zelf, zoals het opstarten van een cultuurschool op zondag, maar ook het meer actief zijn met sport. Of dat de jongeren een eigen buurtbemiddeling krijgen waar zij zelf actief in kunnen zijn.

Ook is de Tweede-Kamerfractie van de SP op de hoogte gesteld over het idee van mevrouw Marshall en Ronald van Raak heeft zeer grote interesse getoond en zal binnenkort ook komen kijken in deelgemeente Feijenoord.

Brassband Battle
Gisteren zijn mevrouw Marshall en Saskia Osadiaye bij Kunst Onder Andere geweest van de SKVR. Aan de Pieter de Hooghweg was de Brassband Battle, georganiseerd door Kunst Onder Andere en de Brassbandschool van de SKVR. Er waren in totaal acht bands die de sterren van de hemel speelde. Dit is een goed voorbeeld hoe gedisciplineerd Antilliaanse jongeren kunnen zijn, en wat voor een goed resultaat dit geeft. Tijdens de pauze hebben Saskia en mevrouw Marshall contact gezocht met een aantal jongeren, en het gehad over zaken waar zij tegen aan lopen en hoe de SP daar bij kan ondersteunen. Ook is er contact geweest met de Stichting Whatever
Deze stichting is in 2003 opgezet, een aantal (Katendrechtse) jongeren hebben zich aangemeld voor het opzetten van een brassband. De jongeren leren niet alleen muziek, maar er wordt ook gewerkt aan zelfredzaamheid, participatie en integratie van de jongeren.

U bent hier