h

Theo Cornelissen opent zaterdag doofpot Irak

11 april 2007

Theo Cornelissen opent zaterdag doofpot Irak

Rotterdams SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen opent zaterdag om 13 uur op de centrummarkt op de Binnenrotte een doofpot. In de pot kunnen marktbezoekers vragen aan de regering kwijt over de steun van Nederland aan de oorlog in Irak, die door deze regering niet beantwoord worden. De vragen in de doofpot zullen worden doorgestuurd aan premier Balkenende. Verder kunnen Rotterdammers met hun handtekening steun betuigen aan de eis van de SP om de Nederlandse steun aan de inval van de VS in Irak te onderzoeken.

Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking wil weten op welke gronden Balkenende heeft besloten de oorlog te steunen, blijkt uit opiniepeilingen. De PvdA, die lang gepleit heeft voor openheid, is na toetreding tot het kabinet Balkenende-IV opeens voor geheimhouding. De SP wil een parlementair onderzoek. Overal in het land halen SP’ers deze weken handtekeningen op om die eis kracht bij te zetten. Al tienduizenden mensen, waaronder meer dan 1000 Rotterdammers, betuigden hun steun aan het verzoek van de SP.

Theo Cornelissen: “Heel veel Nederlanders en ook heel veel Rotterdammers willen weten waarom de Nederlandse regering de inval in Irak heeft gesteund. Informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak was onjuist en in veel gevallen zelfs vervalst, blijkt uit onderzoek in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De vraag is: is de regering misleid door haar bondgenoten of speelde het kabinet zelf ook een spel? Daarover moet volledige openheid van zaken komen.”

U bent hier