h

SP-jongeren vallen in slaap bij gemeenteraad

9 februari 2007

SP-jongeren vallen in slaap bij gemeenteraad

RoodROOD, jong in de SP, organiseert op donderdag 15 februari vanaf 16.00 een 'sleep-in' bij het Rotterdamse stadhuis om de woningnood onder studenten en starters aan te kaarten. Met de actie pleiten de SP-jongeren voor meer betaalbare huizen en kamers in Rotterdam en de provincie. Kandidaten voor Provinciale Staten doen ook mee met de actie.

“Als we geen huis kunnen vinden, slapen we maar in dozen en slaapzakken bij het stadhuis”, zegt Lies van Aelst, 18 jaar en nummer vijf op de lijst voor de SP in Zuid-Holland. “Overal in de regio staan jongeren jaren op de wachtlijst voor een betaalbaar huisje, terwijl er steeds minder goedkope huurwoningen zijn. Het moet echt anders in Rotterdam en in Zuid-Holland: veel meer bouwen, minder slopen en meer renoveren, huisjesmelkers aanpakken, en leegstaande kantoorruimte ombouwen tot studentenkamers.”

In Rotterdam dreigen de komende tien jaar 20.000 betaalbare huurwoningen gesloopt te worden, zoals in Nieuw-Crooswijk en Vreewijk. Veel woningen blijven bovendien leegstaan en zijn niet te huur: 5,5 procent van de corporatiewoningen en zelfs 14,5 procent van de kantoorruimte in Rotterdam staat leeg. Ondertussen komen voor iedere huurwoning die vrijkomt gemiddeld 150 reacties binnen.

De actie vindt donderdag 15 februari plaats vanaf 16.00 voor het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel 40.

U bent hier