h

SP is blij met dierenkliniek voor minima en stelt vragen aan wethouder dierenwelzijn

16 januari 2007

SP is blij met dierenkliniek voor minima en stelt vragen aan wethouder dierenwelzijn

SP-raadslid Josine Strörmann zal wethouder Bolsius aanstaande donderdag, als de gemeenteraad actuele kwesties behandeld, een aantal vragen stellen over de Dierenkliniek voor minima.

Josine Strörmann, raadslid SP Op maandag 15 januari werd op de locatie van het Dierenopvangcentrum aan de Abraham van Stolkweg een unieke dierenkliniek voor minima geopend.

Er was terecht zeer veel persaandacht voor dit prima initiatief van de Dierenbescherming Rijnmond. In deze dierenkliniek wordt tegen kostprijs zorg en medicijnen geleverd aan huisdieren van mensen met een minimuminkomen. De kliniek werkt nauw samen met de GGD, namelijk met de Lokale Zorgnetwerken in Rotterdam. Die zorgnetwerken hebben vaak te maken met huisdieren die tegen de wil van hun eigenaren min of meer verwaarloosd worden, omdat die eigenaren simpelweg niet de dierenartskosten op kunnen brengen. Het gaat hierbij relatief vaak om oudere Rotterdammers. De GGD zal in dit soort gevallen gaan doorverwijzen naar deze kliniek. De kliniek wordt grotendeels door de Dierenbescherming zelf gefinancierd, met behulp van enkele sponsors. Toch heeft de Dierenbescherming nog een aantal zaken nodig. Josine Strörmann zal de wethouder 'Dierenwelzijn' Lucas Bolsius daarom enkele vragen stellen over het initiatief en de opvattingen van het college over welzijn van dieren van minima.

U bent hier