h

Kevin Levie: 'Big Brotherstaat is niet de oplossing'

17 november 2006

Kevin Levie: 'Big Brotherstaat is niet de oplossing'

Kevin Levie, campagneleider van de SP Rotterdam, nam woensdagavond deel aan een debat in Locus010. Locus010 is een cultureel centrum in hartje Rotterdam. De opkomst was niet best, maar Kevin juist wel. In een debat over privacy, jongerencultuur en radicalisering onder jongeren viel hij op door stevige standpunten. Zaterdag wordt op TV Rijnmond een compilatie van het debat uitgezonden.

Kevin Levie in gesprek

In het debat over radicalisering wees Levie erop dat we naar de context waarin mensen radicaliseren moeten kijken. Veel jongeren lopen tegen discriminatie op. Ze voelen zich uitgesloten en keren zich af van de samenleving. Dat is alleen tegen te gaan door mensen kansen te bieden, zorgen voor werk en opleiding en discriminatie te bestrijden.

In een kort referaat werd Levie gevraagd in te gaan op Internet, privacy en de rol van de staat. Levie stelde dat zaken die verboden zijn op internet, zoals kinderporno en vormen van criminaliteit, gewoon keihard moeten worden aangepakt. Maar verder moet de staat zich terughoudend opstellen - een Big Brotherstaat is niet de oplossing, vindt de SP.

U bent hier