h

Buurten in Zevenkamp

11 september 2006

Buurten in Zevenkamp

Theo Cornelissen en Leo de Kleijn in gesprek met Helma Faber
We spraken eerst met Helma Faber van de succesvolle Buurtbemiddelling Zevenkamp, winnaar van de Lefprijs. Met tien vrijwilligers proberen ze buurtproblemen op te lossen. De vrijwilligers worden buiten het maatschappelijke kader geworven en proberen een afspiegeling te zijn van de wijk. Ze werken samen met het Lokaal Zorg Netwerk en de woningcorporaties, WBR blijkt niet zo’goede partner, Vestia wel.

Theo Cornelissen in gesprek met Astrid Luciga
Theo in gesprek met Astrid Luciga, de enige betaalde kracht met twaalf vrijwilligers, van The Little Cave, een jongerencentrum en klein c-poppodium (niet opgenomen in het Rotterdamse popplan van de RRKS). Het podium vult de leegte in het aanbod voor jongeren in het Lokaal Cultuur Centrum in Zevenkamp met popconcerten en muziekworkshops. Maar hoe lang nog, de deelgemeente twijfelt nog over het voortbestaan van The Little Cave.

Ook spraken we met Marco Verheij, jongerenwerker in Alexander met interessante huisvesting ideeën voor probleemjongeren. Hij gelooft dat uit huisplaatsing naar leegstaande (anti-kraak) woningen de oplossing is met goede begeleiding en in overleg met de buren uiteraard. We liepen met hem naar Ambachtsplein waar hij de metro moest nemen aar wijkgebouw de Oriënt waar hij moest praten met een delegatie van PvdA-fractie, op aanvraag van de Oriënt.

Leo de Kleijn in gesprek met Kees Wielhouwer
Leo in gesprek met een SP-lid uit Zevenkamp, Kees Wielhouwer, in het winkelcentrum van Ambachtsland (met hangjongeren).

Wollefoppenpark
Een rondleiding door bezorgde bewoners Mathilde van Wamelen en Irene Mackay van Wollefoppen Groen door het Wollefoppenpark. Het Wollfoppenpark is dertig jaar geleden met veel pretenties aangelegd maar daarna verwaarloosd door de (deel)gemeente. Verstandelijk gehandicapten van stichting Orion onderhouden het park. Maar verotte bruggen en hobbelige paden vervangen kun je natuurlijk niet van ze vragen. Dan is er nog de Wollefoppenweg waar veel auto’s, bij gebrek aan een betere ontsluiting met Nesselande, met veel te hoge snelheid dwars door een park met veel spelende kinderen rijden


Veel bomen moeten wijken omdat ze verkeerd zijn aangeplant, te dicht bij elkaar, ook wordt de grond hier en daar gelijk gemaakt, wordt deze grond bouwklaar gemaakt?

Wollefoppenpark
Hangplekken? Niemand weet wat de bedoeling van deze locatie was in het Wollefoppenpark, mooi is het niet.

ZevenhuizerplasNog net en net niet in Rotterdam aan de Zevenhuizerplas. Hier moet buitenrecreatie gecreëerd worden, volgens de deelgemeente. Er is al een streekplan waar bebouwing op stond.
De projectontwikkelaar Boskalis heeft vrij spel. Je kunt er heerlijk luieren, wandelen en zwemmen, buiten recreëren dus. Het is wachten op de eerste Jetski’s.

Bruggetje naar speeleilandje
Omdat een bruggetje niet gerepareerd wordt is een speeleilandje voor kinderen niet meer toegankelijk.
Dure huizen voor de happy few op A-locaties.
Daarnaast dure huizen voor de happy few op A-locaties.

Buurten in de wijken: Buurten voor 2010

U bent hier