h

Buurten in de Wijken in het Nieuwe Westen

29 juni 2006

Buurten in de Wijken in het Nieuwe Westen

De SP-fractie bezocht maandag het Nieuwe Westen, in het kader van Buurten in de Wijken. De raadsleden gingen onder andere op bezoek bij een Islamitische basisschool, bekeken leegstand van woningen en spraken met bewonersorganisaties en buurtbemiddeling. Enkele foto's:


Op het schoolplein van Islamitische basisschool Diagonaal aan de Duysstraat, waar we gesproken hebben over de kwaliteit van het onderwijs.


De kinderen van SP-bestuurslid Amar Kandrouchi, die in de Ruilstraat woont. We praatten over de vele inbraken in de buurt, dat de verzekering hen niet meer dekt, en wat het WBR daaraan kan doen.


Op bezoek in de buurt van bestuurslid Oane Sikkema, waar we hoorden over de leegstand in de buurt van de Essenburgsingel en over vandalisme op het sportveldje.


Op bezoek bij Catrien van Bruggen, een SP'er die samen met een ander SP-lid, Theo Hansen, als vrijwilliger het buurtspreekuur in het Nieuwe Westen draait.


Het toekomstige nieuwe IBW (Intensief Begeleid Wonen)-pand aan de Korenaarstraat, voor onder andere de dames van de Keileweg.


Een gesprek met personeel van Wijkgebouw Post West over de nieuwe Kinderdagopvang-wet en de I/D-banen.

Edwin de Voigt

Agenda Buurten in de Wijken 2006
Bewoners Essenburgstraat in gesprek met WBR

U bent hier