h

110-Morgen, Kleiwegkwartier en Schiebroeksepark

14 mei 2004

110-Morgen, Kleiwegkwartier en Schiebroeksepark

Vrijdag 14 mei gingen we, weer eens met mooi weer, Schiebroek bezoeken.

Eerst naar 110-Morgen, dat eigenlijk bij Hillegersberg hoort. Daar spraken we met twee mensen van de bewonersorganisatie over de acties ter behoud van buslijn 35 en de herstructurering van deze bijzondere wijk. Hier in 110-Morgen is het merendeel der bewoners blij met de herstructurering alles loopt naar wens en in zeer goed overleg met de corporatie. De terugkeergarantie is bijvoorbeeld goed geregeld.

Hierna een stukje terug richting stad naar het Kleiwegkwartier, waar we een afspraak hadden met de bewonersorganisatie en een opbouwwerker. We hebben het gehad over de problemen met de funderingen, parkeerdruk en veiligheid. Wat ook erg vreemd is dat het bestemmingsplan van het Kleiwegkwartier uit de jaren ’30 stamt, een echte visie op de toekomst van de wijk lijkt er niet te zijn….

Uiteindelijk hebben we een heerlijke fietstocht, begeleid door twee dames van het comité behoud Schiebroeksepark, door het Schiebroeksepark gemaakt om te kijken naar de bomen die gekapt moeten worden voor de vliegtuigroute van Rotterdam Airport. Daar na nog even een tochtje langs een aantal slooppanden en als laatste hebben we de Letswinkel van Schiebroek bewonderd.


Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Gemeenteraad of Buurten in de Wijken

U bent hier