h

Rotterdam, 25 oktober 2004 Hand in hand rond Klein Trapezium

25 oktober 2004

Rotterdam, 25 oktober 2004 Hand in hand rond Klein Trapezium

Tomaat Persbericht Tomaat

Rotterdam, 25 oktober 2004

Hand in hand rond
Klein Trapezium

Dinsdag 26 oktober aanstaande gaat het bewonerscomité Klein Trapezium, in samenwerking met de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC), een zo lang mogelijke ketting van mensen maken rond de woningen van het Klein Trapezium. Dit om deze woningen te beschermen en de bewoners te steunen in hun verzet tegen de sloop.

De Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) waar woningcorporatie WBR en de deelgemeente Kralingen - Crooswijk deel van uit maken, heeft grootschalige sloop plannen met Nieuw Crooswijk. Om te beginnen bij het woonblok Klein Trapezium. Bewoners van dit woonblok krijgen nu al met de regelmaat van de klok andere woningen aangeboden terwijl er geen sloopvergunning is en er ook nog steeds niet op papier staat wat er dan voor deze woningen in de plaats zou moeten komen. Bewonerscomité Klein Trapezium is het totaal niet eens met deze sloopplannen. De woningen zijn goed, de huizen zijn 14 jaar geleden gerenoveerd om weer voor 40 jaar mee te kunnen, daarbij, de bewoners wonen er prima naar hun zin, weet het bewonerscomité.  Omdat het absurd is om deze huizen te slopen en om de bewoners te laten zien dat zij niet alleen staan in hun verzet, wordt er dinsdag 26 oktober vanaf 15.30u een ketting van mensen gelegd rond het woonblok.

Kinderen die komen wordt gevraagd tekeningen mee te over de sloop, deze worden tijdens de manifestatie rond het Trapezium gehangen. Ook is er een lied gemaakt en is er live muziek aanwezig.
 Kom allen het Klein Trapezium een handje helpen! Kom om 15.30u naar het binnenterrein van het Trapezium, via de poort in de Couwaelstraat en maak met elkaar, hand in hand, een ketting rond Klein Trapezium. Naar verwachting is de manifestatie rond 17.00u afgelopen.

Terug naar Persberichten

U bent hier