h

Succes: Definitief Ontwerp Hofbogenpark!

26 april 2024

Succes: Definitief Ontwerp Hofbogenpark!

Foto: SP Rotterdam

De Hofbogenpark: Een 2 kilometer lang park met veel groen. Rotterdammers hebben er lang op moeten wachten. Eindelijk wordt er weer een stap gezet voor de komst van het Hofbogenpark. Tijdens de commissievergadering van 17 april is het definitieve ontwerp van het Hofbogenpark besproken.

De SP heeft zich ingezet voor de komst van betere verbindingen tussen de groene zones in de stad. Dit komt namelijk de biodiversiteit ten goede. Een drukke stad als Rotterdam heeft gewoon groene longen nodig. De groene Hofbogen wordt een belangrijke corridor en verblijfplaats in onze stad.

Dankzij de SP motie, in 2017 bij de Voorjaarsnota ingediend, is het college gevraagd om met de eigenaren tot een plan te komen waarbij het dak gefaseerd zijn gewenste groene invulling kan krijgen.

Emin Basoglu van de SP-fractie: 'Mooi om te zien dat er een organische ontwikkeling is geweest met veel participatie met bewoners en ondernemers in het gebied. Sociaal en duurzaam gaan hand in hand bij de totstandkoming van het Hofbogenpark, dus daar is de SP tevreden over.'

Reactie toevoegen

U bent hier