h

SP stelt vragen over verregaande verschraling OV in Rotterdam

9 augustus 2023

SP stelt vragen over verregaande verschraling OV in Rotterdam

Vandaag werd duidelijk dat na de zomerdienstregeling ook de reguliere dienstregeling voor de bus in Rotterdam verder wordt uitgekleed. RET is inmiddels niet meer ‘aardig onderweg’, maar ‘aardig uitgekleed’. Vervoersarmoede wordt in Rotterdam door deze nieuwe dienstregeling alleen maar groter. De Rotterdamse SP-fractie heeft vandaag hierover vragen gesteld aan wethouder Karremans.

Zo willen we weten wanneer de personeelsproblemen zijn opgelost. Ook willen we weten of de wijkraden zijn betrokken bij het besluit rondom het inkorten en schrappen van buslijnen.

De SP maakt zich grote zorgen over de stabiliteit van het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. In juli hebben we schriftelijke vragen gesteld over de financiële situatie bij de RET en de samenwerking hierin met de MRDH.

Just Hovens Greve van de SP-fractie: ‘Het personeelsbeleid is bij de RET al tijden niet op orde. Het leidt nu zelfs tot het schrappen van complete buslijnen. Dit zorgt voor overlast bij OV-gebruikers en vergroot vervoersarmoede. Ook voor rijdend personeel is dit geen fijne situatie. De SP wil van het college weten wanneer de problemen zijn opgelost, zodat Rotterdammers gebruik kunnen maken van aantrekkelijk en betrouwbaar OV.’

Reactie toevoegen

U bent hier