h

Strijd tegen bezuinigingsplan tram gaat onverminderd door!

5 juli 2023

Strijd tegen bezuinigingsplan tram gaat onverminderd door!

Foto: SP Rotterdam

Geen Rotterdam zonder Tram!’ Vlak voor de langverwachte vergadering van de Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) vond vanochtend een demonstratie plaats tegen het bezuinigingsplan. De demonstratie werd, ondanks het stormachtige weer goed bezocht door verschillende organisaties, trambestuurders en wijkraden. De SP Rotterdam heeft tijdens de demonstratie en tijdens de vergadering duidelijk gemaakt dat bezuinigingsplan van de MRDH de prullenbak in kan.

Just Hovens Greve van de SP Fractie: ‘Het plan ‘toekomstvast tramnet’ moet terug naar de tekentafel. Dit is een plan dat geen enkele steun heeft van Rotterdammers. Dat was ook te zien aan het groot aantal demonstranten dat ondanks het slechte weer naar het hoofdkantoor zijn gekomen.’

Nu de MRDH deze ochtend in een paar minuten, zonder enige reflectie of vraag , heeft besloten duizenden tramreizigers uit te gummen, is het voor de SP Rotterdam duidelijk dat alleen nog meer actie zin heeft.

Just Hovens Greve van de SP Fractie vervolgt: ‘De MRDH toont totaal geen reflectie tijdens het maken van het besluit. Er werd geen enkele vraag gesteld. De bestuurscommissie ging totaal niet in op de insprekers. De bezorgde verhalen waren aan dovemansoren gericht. De SP is geschrokken van de stuitende arrogantie richting de demonstranten en insprekers. Daarom zien we maar één optie: doorgaan met acties voor het behouden van het tramnet’

Reactie toevoegen

U bent hier