h

SP is kritisch op bouwprogramma Rijnhaven

10 mei 2023

SP is kritisch op bouwprogramma Rijnhaven

Foto: SP Rotterdam

Op 19 april is in de commissievergadering het bestemmingsplan Rijnhaven besproken. De SP is kritisch op het bouwprogramma omdat er teveel dure en luxe woningen in het plan zitten. Inzet van de SP is om het bouwprogramma vast te stellen nadat de langverwachte, rechtvaardige woonvisie vastgelegd is.

Emin Başoğlu van de SP Fractie: ‘Het bouwprogramma van het Rijnhaven gebied is verouderd. Ik zie door de jaren heen in deze Rijnhaven plannen langzaam maar zeker steeds meer hoge torens verschijnen met veel luxe woningen. En tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die geen betaalbare woning kunnen vinden. Pijnlijk om te zien!’

Wat de SP betreft moeten we als het gaat om het bouwen en wonen radicaal anders denken en het anders doen: namelijk fijn wonen als recht voor iedereen. 

Na het recente woonakkoord komt er binnenkort een nieuwe, rechtvaardige woonvisie die draait om voldoende beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar woningaanbod voor alle Rotterdammers.

Daarom gaat de SP tijdens de raadsvergadering van 11 mei een voorstel indienen om het bouwprogramma van de Rijnhaven tegen het licht te houden en in lijn te brengen met de nieuwe woonvisie.

Reactie toevoegen

U bent hier