h

Dichters voor Vrede en de SP actie bij standbeeld Tsaar P.

8 september 2022

Dichters voor Vrede en de SP actie bij standbeeld Tsaar P.

Foto: SP Rotterdam

Precies vier maanden geleden stond de SP samen met de Dichters voor Vrede bij het standbeeld van Tsaar Peter de Grote. We stonden daar uit protest tegen de oorlog in Oekraïne. De oorlog is nog steeds niet afgelopen en de huidige ‘tsaar’ van Rusland, Vladimir Poetin wil net als Peter de Grote verder oorlog voeren en meer voormalige landen uit het Tsarenrijk terugveroveren.

In Rotterdam is er geen plek voor een standbeeld van een veroveraar. Het verzoek van Theo Coşkun om het standbeeld terug te sturen is nog niet overgenomen in de gemeenteraad. Onze acties voor vrede in Oekraïne gaan door, bij het standbeeld en op andere plekken in Nederland. Binnenkort meer informatie hierover.

Bekijk het filmpje hieronder:

Reactie toevoegen

U bent hier