h

SP-Kamerlid Sandra Beckerman opent de aanval op Rotterdams woonbeleid

4 maart 2022

SP-Kamerlid Sandra Beckerman opent de aanval op Rotterdams woonbeleid

Foto: SP Rotterdam

Vandaag is SP-Kamerlid Sandra Beckerman (woordvoerder Wonen) op bezoek geweest in Rotterdam. Onze campagne voor een opkoopbescherming in de hele stad is hiermee afgetrapt. In het Oude Noorden zijn er vandaag meerdere borden met de tekst 'Kopen om te verhuren? Nergens in onze stad!' opgehangen

Beckerman: ‘Het is ongelooflijk dat het stadsbestuur van Rotterdam slechts een klein deel van de wijken beschermt tegen foute investeerders. Daarmee rijzen in grote delen van de stad de huurprijzen de pan uit. Huizen zijn voor mensen, niet voor winst. Daarom presenteren wij vandaag ons voorstel voor opkoopbescherming in de hele stad.’

Sandra Beckerman heeft vandaag samen met de Rotterdamse SP-lijsttrekker Theo Coşkun borden geplaatst waarop de aanval op het stadsbestuur duidelijk te zien is.

Coşkun: ‘De gemeente heeft in de wijken waar het huidige verbod geldt borden opgehangen om mooie sier te maken. Wij plaatsen nu onze eigen borden, juist op de plekken waar de problemen groot zijn maar de gemeente weigert om in te grijpen. Zoals in mijn eigen Agniesebuurt. Deze buurten moeten niet kaalgeplukt, maar juist beschermd worden.’

De SP presenteerde eerder haar actieplan voor betaalbaar wonen in Rotterdam. Door onder andere het bouwen van betaalbare woningen, het stoppen met de sloop van huurwoningen en het opzetten van een gemeentelijk woonbedrijf als vervanger van Vestia kan betaalbaar wonen weer voor iedereen in de stad bereikbaar worden.

Reactie toevoegen

U bent hier