h

Solidariteitsactie tegen huisuitzetting

18 augustus 2021

Solidariteitsactie tegen huisuitzetting

Foto: SP Rotterdam

Vandaag vond een indrukwekkende solidariteitsactie plaats voor het kantoor van Havensteder aan de Heer Bokelweg. Een bewoner wordt uit huis gezet omdat het voor Havensteder beter uitkomt. Voor de SP is dit onacceptabel! Een echte volkshuisvester dient bewoners centraal te stellen. Havensteder biedt helaas geen oplossing en stelt zich harteloos op. De SP heeft eerder deze week vragen gesteld aan de wethouder hierover.

Met ongeveer 30 aanwezigen is er vandaag actiegevoerd tegen de naderende huisuitzetting van een Leegstandwet bewoner aan de Wiekstraat. De desbetreffende (sociale) huurwoning wordt door Havensteder verkocht aan een investeerder met als enige voorwaarde dat het opgeknapt dient te worden.

In de tussentijd wordt een nieuwe bewoner middels anti-kraak als tijdelijke vervanging erin gezet. Ook deze nieuwe huurder moet na de renovatie noodgedwongen eruit en verdwijnt er weer een betaalbare huurwoning uit de voorraad. Zo worden vele Rotterdammers dakloos gemaakt en huurrechten omzeild. Uiteindelijk profiteren alleen de investeerders van zulke situaties.

Twee woordvoerders van Havensteder waren aanwezig om de eisen voor woonzekerheid van de Bond Precaire Woonvormen in ontvangst te nemen.

Wijnand Rijnders, bestuurslid SP Rotterdam, heeft de medewerkers van Havensteder meermaals gewezen op hun volkshuisvestelijke taken, maar het mocht niet baten. Havensteder houdt vol dat zij niets kunnen betekenen voor deze bewoner en laten hem daarmee in de steek. De bewoner gaat het niet hierbij laten. Hij voelt zich gesterkt door de getoonde solidariteit van de aanwezige betogers en binnenkort gaat hij met zijn advocaat stappen ondernemen om zijn recht te halen. De SP blijft deze zaak op de voet volgen.

Het Algemeen Dagblad van 18 augustus heeft eerder vandaag aandacht besteed aan de actie en de vragen die zijn gesteld door de SP. Lees hieronder het artikel.

 

Reactie toevoegen

U bent hier