h

Pompenburgers hangen banieren op tegen sloop

29 juli 2021

Pompenburgers hangen banieren op tegen sloop

Foto: SP Rotterdam

Een groot aantal bewoners van de flat Pompenburg aan de Doelstraat/Pompenburg, is geschokt over het sloopplan van VVD-wethouder Bas Kurvers. Dit plan zou ten koste gaan van de robuuste Pompenburgflat. De bewonerscommissie heeft vandaag meerdere banieren opgehangen met de tekst “SLOOP ONS NIET”.

Met de banieren “SLOOP ONS NIET” zal het Sliedrechter Kurvers niet kunnen ontgaan wat de Rotterdamse Pompenburgers van zijn sloopplan vinden. Kurvers kan nu waarmaken wat hij beloofd heeft, niet meer slopen zonder overleg. De bewonerscommissie Pompenburgers voor behoud Pompenburgflat, die driekwart van de flat vertegenwoordigt, verwacht een uitnodiging voor overleg met hem.

De Bewonerscommissie: 'Op 16 juli jl. hield woningcorporatie Havensteder, verhuurder van De Pompenburgflat, een informatiebijeenkomst over de uitverhuizing. Havensteder heeft de bewoners niet gevraagd wat zij van de sloop van hun veertig jaar oude robuuste Pompenburgflat vinden. Laat staan hoe de Pompenburgers het vinden om twee keer te moeten verhuizen om dan in een kleinere woning terug te komen. Hetzelfde patroon als in de Tweebosbuurt en de Fazantstraat tekent zich opnieuw af. Kurvers en Havensteder denderen over de Pompenburgers heen.'

Naar verwachting worden de slooplannen op 22 september besproken in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte.

 

Reactie toevoegen

U bent hier