h

Bewoners starten protest tegen sloop flat Pompenburg in Rotterdam

7 december 2020

Bewoners starten protest tegen sloop flat Pompenburg in Rotterdam

Rijnmond.nl: 'Enkele tientallen bewoners van de flat Pompenburg bij het Hofplein in Rotterdam zijn zondagmiddag samen met de SP gestart met een protest tegen de bouwplannen van wethouder Kurvers. Zij zijn bang dat hun flat moet wijken voor woontorens die met 'goedkope bouwmaterialen worden gemaakt en waar een hogere huur gaat gelden'.

Rijnmond.nl: 'De SP deelt die zorgen. "Het lijkt wel alsof Rotterdam gewoon een groot nieuw monopoly spel is geworden, waarbij verschillende ontwikkelaars en investeerders zeggen: ik wil daar bouwen. Kurvers geeft ze een locatie en zij zetten daar een toren neer."

Foto: Theo Coskun

'De bewoners zijn verder bezorgd over de huur van hun nieuwe sociale huurwoning. Volgens Kurvers komen er ongeveer dertienhonderd nieuwe woningen in alle prijsklassen en valt de helft van de woningen in het betaalbare segment. In de nieuwe woontoren van 250 meter hoog komen minimaal 226 sociale huurwoningen. "Het hele bouwplan met een wolkenkrabber van 250 meter hoog betekent dat we minstens vijf jaar in een bouwput gaan wonen", schrijven de bewoners.

Bert Peterse: "Er wonen daar bijna vijfhonderd mensen, niemand heeft aan hen gevraagd: goh, vind je het goed dat we op deze plek iets anders gaan bouwen en dat er dus eigenlijk geen plek meer voor jou is. Het is eigenlijk te schandalig voor woorden."

Foto: Theo Coskun

U bent hier