h

Bewonerscommissie 'Behoud De Pompenburg' opgericht

11 januari 2021

Bewonerscommissie 'Behoud De Pompenburg' opgericht

Foto: SP Rotterdam

VVD-wethouder Bas Kurvers en projectontwikkelaar RED Company willen de robuuste flat 'De Pompenburg' met 226 sociale huurwoningen slopen om een paar dure torentjes te bouwen. Het merendeel van de bewoners, namelijk 73%, is juist voor het behoud van de flat. Daarom is gistermiddag de Bewonerscommissie 'Behoud de Pompenburg' opgericht in een openlucht bijeenkomst in de Doelstraat.

Met een bewonerscommissie wordt de juridische status van de protesterende bewoners verbeterd. Marianne, Xenia en Maaike gaan de meerderheid van de bewoners vertegenwoordigen.

De sloop van De Pompenburg is onnodig. De flat is nog geen 40 jaar oud en verkeert in uitstekende staat. Daarbij zijn er in Nederland 330.000 betaalbare woningen tekort. De bouwcapaciteit voor de vervangende flat kan beter ingezet om het woningtekort op te lossen! Want de voorgenomen plan van Kurvers en RED Company levert in totaal 0 nieuwe sociale huurwoningen op. Voor de 226 sociale huurwoningen die gesloopt zouden moeten worden, zouden er weer 226 woningen terugkomen. Daarbij worden de nieuwe woningen veel kleiner!

'Van een zich sociale woningcorporatie noemende Havensteder zou je iets anders verwachten dan met dit onzinnige plan mee te gaan', aldus de kersverse bewonerscommissie.

De sloop van De Pompenburg is geen gelopen race!

U bent hier