h

Stop alle huisuitzettingen!

5 oktober 2020

Stop alle huisuitzettingen!

Foto: _StefwithanF / flickr

De Rotterdamse SP fractie heeft vernomen dat het aantal huisuitzettingen van bewoners van leegstaand vastgoed weer zo hoog is als voor de Coronacrisis. Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen heeft vragen ingediend over het hoge aantal huisuitzettingen.

Volgens Bond Precaire Woonvormen gaat het om honderden huisuitzettingen van huurders van leegstaand vastgoed. Dat terwijl Minister Van Veldhoven had bekendgemaakt dat niemand tijdens de Coronacrisis uit huis gezet zou worden en tijdelijke huurcontracten verlengd zouden worden. Nu blijkt dat veel huurders met tijdelijke huurcontracten wel op straat worden gezet terwijl de Coronacrisis nog lang niet voorbij is. Vorige week heeft SP kamerlid Sandra Beckerman kamervragen gesteld over de huisuitzettingen in de tweede Corona golf.

Wat de SP betreft moet de wethouder in Rotterdam erop toezien dat niemand op straat wordt gezet, ook huurders van leegstaand vastgoed verdienen deze bescherming. We hebben daarom schriftelijke vragen ingediend.

Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: 'Het is ontzettend tragisch dat er mensen gedwongen uit huizen worden gezet. Tragisch, omdat Rotterdammers structureel te hoge huren moeten betalen, een laag inkomen krijgen en moeilijk aan betaalbare woonruimte kunnen komen. Een eigen, vaste woonruimte is essentieel. Vooral nu met de Coronacrisis moeten er regelingen worden getroffen om huisuitzettingen te voorkomen.'

U bent hier