h

Actie in Rotterdam voor vluchtelingen Moria

18 september 2020

Actie in Rotterdam voor vluchtelingen Moria

Foto: SP Rotterdam

Gisteravond was er op de Binnenrotte een demonstratie tegen de humanitaire ellende die de vluchtelingen van het Griekse kamp Moria dagelijks meemaken. Vele duizenden jonge kinderen zijn aan hun lot overgelaten. Dit kan niet langer zo doorgaan. Daarom hebben in totaal 36 organisaties, waaronder de Rotterdamse SP afdeling, de demonstratie bijgewoond en steun betuigd.

Met sterke sprekers, mooie muziek en 250 tot 300 demonstranten was het een indrukwekkende avond geworden. Het belang van een menswaardige oplossing op de humanitaire ramp werd door de sprekers en de aanwezigen krachtig onderstreept. Daarom: SOS Moria: Evacuatie nu!

Foto: SP Rotterdam

In maart had de Tweede Kamer fractie en de Rotterdamse fractie van de SP samen met andere partijen gepleit voor onmiddellijke opvang van 500 alleenstaande minderjarige asielzoekers. Helaas was hier vanuit het Kabinet geen steun voor.

"De handreiking die de Nederlandse overheid hierbij heeft gedaan, om een klein deel op te nemen is natuurlijk niet genoeg", aldus Ineke Palm van Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen. "Ik ben zelf op Lesbos geweest en de kinderen die Nederland nu zou willen opvangen, die zijn nog steeds daar."

Eerder deze maand is het kamp Moria grotendeels afgebrand en daardoor zwerven nu duizenden kinderen over het eiland Lesbos. Vrijwilligers van Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen, initiatiefnemers van de demonstratie, ontfermen zich over deze kinderen en pleiten voor een ruimhartiger asielbeleid. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/rotterdamverwelkomt/

Foto: SP Rotterdam

 

U bent hier