h

Succes: Gemeentelijk vangnet voor gedupeerden toeslagenaffaire

16 juli 2020

Succes: Gemeentelijk vangnet voor gedupeerden toeslagenaffaire

Foto: SP Rotterdam

Het voorstel van de Rotterdamse SP fractie voor een gemeentelijk vangnet voor gedupeerden van de toeslagenaffaire is vandaag aangenomen. Ouders en kinderen die zijn getroffen door de zogenoemde toeslagenaffaire kunnen niet meer zonder proactieve hulp en aandacht hun leven als volwaardig burger oppakken. Daarom is het goed dat er nu een gemeentelijk vangnet klaarstaat voor Rotterdammers die door het falen van de belastingdienst in de problemen zijn gekomen.

De slachtoffers van de belastingdienst hebben het gevoel dat ze van het kastje naar de muur gestuurd worden en weer terug en dat werkt verlammend. Er is behoefte is aan één loket en aan goede geclusterde support. De gemeente zal met het vangnet een positieve rol innemen in het herstel van het vertrouwen in de overheid van deze ouders en kinderen. De gemeentelijk ombudsman is bereid een rol te spelen in het signaleren van de problemen.

Het voorstel ‘Een frisse en eerlijke start’ is in de gemeenteraad van 16 februari aangenomen. Alleen de PVV stemde tegen het voorstel.

SP Rotterdam fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: ‘Ik ben verheugd dat we dit vangnet hebben kunnen regelen in Rotterdam. De slachtoffers van de belastingdienst hebben onnodig veel ellende meegemaakt. Eindelijk worden de fouten die zijn gemaakt erkend en is de overheid en gemeente bereid om hulp te bieden.’

U bent hier