h

Loempiakraam MaiSon moet blijven

8 juli 2020

Loempiakraam MaiSon moet blijven

De Rotterdamse SP heeft met verbazing in het AD van 1 juli 2020 vernomen dat de loempiakraam MaiSon dient te wijken, omdat deze niet meer zou passen in het straatbeeld. Dit argument heeft de familie Pham eerder gehoord toen zij in 2017 te horen kregen dat zij voor de herinrichting van Zuidplein weg moesten. Wederom staan de belangen van familie Pham in het gedrang door gemeentelijk handelen.

De familie Pham is daarnaast gecommuniceerd dat zij dienen te wijken om ruimte te creëren voor passanten en voor het kunstbeeld The Two Turning Rectangles. Beide dubieuze argumenten gezien de loempiakraam staat op een brede plein (Binnenwegplein).

Een belangrijker punt vindt de SP dat hardwerkende kleine ondernemers, die niemand in de weg staan,het veld moeten ruimen op grond van vage argumentatie.

Daarom gaat de Rotterdamse SP fractie in debat met de wethouder hierover tijdens de actualiteitenraad van 9 juli.

SP fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: 'De loempiakraam MaiSon staat al 20 jaar op de Binnenwegplein en voor menig Rotterdammers is het een begrip in de binnenstad. Inmiddels hebben meer dan 2000 mensen de petitie ondertekend voor behoud van de loempiakraam. Het is schandalig dat deze hardwerkende ondernemers het veld moeten ruimen.'

U bent hier