h

Lapt Havensteder afspraken aan zijn laars?

13 oktober 2019

Lapt Havensteder afspraken aan zijn laars?

Foto: kjonker.blogspot.com / Google Maps

In de Sterrekroosstraat, huisnummer 17, in Nieuw Terbregge woont sinds vier maanden de familie Alders in een woning van Havensteder. De huur bedraagt 970 euro. De vorige bewoners betaalden een lagere, sociale huur. Om precies te zijn 560 euro. 

Dat staat haaks op de prestatieafspraken, die de corporatie met de gemeente heeft gemaakt. 

Wat vindt de stichting Huurdersalliantie De Brug, die de belangen van alle 40.000 huurders van Havensteder behartigt, daarvan? 

Voorzitter Steve Fok reageert: “De Brug is tegenstander van het verkleinen van de sociale huursector in Rotterdam. Daarom tekenden wij al een aantal jaren het zogeheten A-deel van de prestatieafspraken niet. In dat deel worden immers de ambities op dit vlak nader uitgewerkt”.

Daar voegt Fok aan toe: “Of woningen nu gesloopt of geliberaliseerd worden: afname van de sociale huurvoorraad vinden wij onwenselijk. Havensteder en de gemeente zijn van dat standpunt op de hoogte”.

De SP is het helemaal eens met De Brug, dat de handelwijze van Havensteder onwenselijk is. En gaat ervan uit dat wethouder Kurvers erop toeziet dat de prestatieafspraken worden nageleefd. 

Zie ook 

U bent hier